Αρχείο κατηγορίας Θεσσαλονίκη

Διάφορα θέματα που αφορούν την πόλη μας

Η συμπεριφορά των Ελλήνων οδηγών

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Αποφάσισα να το γράψω αυτό το μικρό αρθράκι έχοντας ως αφορμή ένα αυτοκίνητο που βρήκα παρκαρισμένο μπροστά στο γραφείο μου το Σάββατο 29/12/2007.

Σάββατο βράδυ λοιπόν και λέω να περάσω από το διπλανό μαγαζάκι να πάρω τσιγάρα και να πάρω και κάτι εργαλεία που ήθελα για να φτιάξω τον Η/Υ μου. Πλησιάζοντας το γραφείο σκέφτομαι τι τυχερός που είμαι γιατί έχω και πάρκινγκ μπροστά στο γραφείο. Φτάνοντας όμως ανακαλύπτω ότι δεν έχω πάρκινγκ γιατί είναι ένα αυτοκίνητο μπροστά και θα έλεγε κανείς ότι λίγο ακόμα και μέσα στο γραφείο μου. Πραγματικά δεν μπόρεσα να καταλάβω την λογική αυτού του ανθρώπου του οποίου θα δείτε και φωτογραφίες για να καταλάβετε τι εννοώ.

Τελικά δεν έχουν άδικο που μας λένε απολίτιστους στην Ευρώπη (και παρακαλώ, αναφέρομαι στο παρών) ούτε απορώ που κάθε χρόνο χάνουμε και περισσότερους τουρίστες. Πως μπορεί μία χώρα να πάει μπροστά όταν έρχονται ξένοι και βλέπουν όλα αυτά που βλέπουν; Δεν χρειάζεται να εμβαθύνω και να αναφερθώ σε πολιτικά θέματα.

Επανέρχομαι λοιπόν στο βασικό θέμα συμπεριφοράς των Ελλήνων οδηγών απέναντι σε άλλους οδηγούς αλλά και πεζούς. Πως μπορεί ένα πεζός να περπατήσει στο πεζοδρόμιο όταν υπάρχουν οδηγοί που είναι τόσο ανεβασμένοι στο πεζοδρόμιο που δεν μπορεί να περπατήσει ούτε σκυλί πάνω σε αυτό. Προσωπικά όταν βλέπω πεζό να περπατάει μέσα στον δρόμο, ακούει τα χίλια μύρια γιατί δεν περπατάει στο πεζοδρόμιο και μετά βρίζει τα αυτοκίνητα για τους δικούς του λόγους. Υπάρχουν βέβαια και οι φορές που δεν λέω κουβέντα, όταν βλέπω αυτοκίνητα παρακαρισμένα κατά τον τρόπο που ανέφερα. Δεν είμαι παράλογος με το παρκάρισμα, όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν αρκετά πάρκινγκ αφού όλοι μας έχουμε από 2-3 αυτοκίνητα, αλλά όλοι μας (οι οδηγοί) μπορούμε να σκεφτούμε τον συνάνθρωπο μας και το τι μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε λίγο καλύτεροι.

Σεβασμός λοιπόν και τίποτα παραπάνω δεν χρειάζεται. Βάλε το αυτοκίνητο σου πάνω στο πεζοδρόμιο αλλά άσε τις γα****νες ρόδες σου κάτω από το πεζοδρόμιο για να μπορεί να περπατήσει και κανένας. Και μην ακούσω κανέναν να λέει το εξής ωραίο που το έχω ακούσει σε παρατήρηση που έκανα «το κάνω για να μπορεί να παρκάρει και κανένας ακόμα από μπροστα» γιατί όταν το ακούς αυτό δυο πράγματα μπορείς να σκεφτείς μόνο… είτε ο τύπος/ τύπισσα είναι βλάκας και δεν ξέρει τι λέει, οπότε δεν αξίζει να ασχοληθείς κι όλας, είτε το παίζει βλάκας και υπονομεύει την νοημοσύνη του από μόνος/η.

Ολόκληρος πάνω στο πεζοδρόμιο Μάλλον δεν χρειάζεται να περπατάει πεζός

Θα μπορούσα να γράφω όλη μέρα για τον τρόπο οδήγησης και γενικότερα για τους δρόμους αλλά δεν νομίζω να το θέλατε αυτό 🙂 Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και ελπίζω το νέο έτος να φέρει και λίγο μυαλό σε αυτούς τους ανθρώπους που λέγονται οδηγοί…

MaTrIx_ has left the building

Υ.Γ. Το ασημί αυτοκίνητο είναι το δικό μου προσωρινά παρκαρισμένο γιατί ήθελα πραγματικά να το αφήσω εκεί και να μην μπορέσει να φύγει όποιος/ α κι αν ήταν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Θεσσαλονίκη

Όπως όλοι έχουμε προσέξει στην πόλη μας το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει επιτέλους τα έργα για το μετρό. Αυτό είχε ως συνέπια να έχουμε υπερβολική κίνηση στους δρόμους τις πόλης μας και αυτό γιατί η οδός Εγνατία από το ύψος τις αγίας Σοφίας και της Βενιζέλου ο δρόμος γίνετε 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση από 2 συν τον λεωφορειόδρομο που ήταν. Επίσης από τον βαρδάρη και μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό ο δρόμος και πάλι έχει γίνει 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση. Ως προσπάθεια για εκτόνωση της κίνησης μονοδρομήθηκαν κάποιοι δρόμοι. έτσι από τις 14/12 η οδός Δωδεκανήσου έγινε μονής κατεύθυνσης και πλέον μονό κατεβαίνει από Εγνατία προς Τσιμισκή και η 26 Οκτώβριου το κομμάτι που περνάει μπροστά από τα δικαστήρια πλέον μονό ανεβαίνει προς Εγνατία. Μεγάλη προσοχή στους φίλους οδηγούς που θα προσπαθήσουν να περάσουν αυτά τα σημεία και ειδικά στην Εγνατία όπου οι πεζοί αναγκάζονται να περπατάνε στον δρόμο αφού δεν υπάρχουν πεζοδρόμια σε κάποια σημεία. Αν και ακόμα δεν έχει δείξει τίποτα καλό αυτή η κίνηση τον αρμόδιων πολύ πιθανό δεν θα προσέξει κάνεις διάφορα προς το καλύτερο αντίθετος θα συνεχιστή αυτή η κατάσταση και από ότι δείχνουν τα πράγματα θα χειροτερέψει κι άλλο. Συμφώνα με δήλωση του δημάρχου της πόλης μας κυρίου Παπαγεωργόπουλου με δελτίο τύπου στις 18/12, με το νέο έτος ξεκινάνε έργα ανάπλασης πεζοδρόμιων στο κέντρο της πόλης. Πιο συγκεκριμένα τα έργα θα πραγματοποιηθούν στις παρακάτω οδούς Ι.Δραγούμη, Ελ. Βενιζέλου, Κομνηνών, Δημοσθένους, Πλουτάρχου, Καρ.Ντηλ, Αγ.Σοφίας, Βογατσικού, Μητρ.Ιωσήφ, Χρυσ.Σμύρνης, Μορκεντάου, Στρ. Καλλάρη, Δημ. Γούναρη, Π.Μελά, Εθν.Αμύνης, Αλ.Σβώλου, Κούσκουρα, Π.Π. Γερμανού, Πλ.Ιπποδρομίου, Νικ.Φωκά, Ρωμανού, Γ.Λασσάνη, Απελού, Σπ.Λούη, Γρ.Παλαμά, Βύρωνος, Ρογκότη, Φιλ.Εταιρείας, Λώρη Μαργαρίτη και θα διαρκέσουν ως το τέλος του 2008. Οπότε οδηγοί και πεζοί θα βρίσκονται για ένα χρόνο ακόμα στο έλεος τον έργων. Καλό κουράγιο σε όλους μας και μια ευχή μιας που έρχονται και γιορτές όλα αυτά να τελειώσουν σύντομα και να έχουμε επιτέλους την πόλη που δικαιούμαστε όμορφη και βιώσιμη.